Kevätkirje Naivistien Ystäville 2023

24.4.2023

Mustarastaat ilahduttavat lauluillaan aamuisin ja iltaisin. Muuttolintujen aika on tullut. Tätä on odotettu viime syksystä lähtien, kun linnut lähtivät lämpimämmille seuduille. Nyt ne palaavat takaisin, mikä ilo!

Tämän vuoden jäsenkorttiimme Juho Pirisen maalaama joutsen on myös kuin lentoon valmistautumassa, matkalle kohti kevättä ja kesää, kohti uusia tuulia. Tuokoon tämä vuosi uusia tuulia myös Ystäviemme elämään!

Pieni Ystävien joukko riehaantui maaliskuulla Naivistit Iittalassa -säätiön tiloissa. Ensin tyhjennettiin keittiö kaikista tavaroista ja kalusteista putkiremonttia varten, ja nyt siellä seista töröttää uusi lämminvesivaraaja, toivon mukaan myös jossain vaiheessa uudet keittiökalusteet. Sitten siivousintoilijamme tarttuivat harjan
varteen ja lattialuuttuun ja siivosivat yläkerran pari salia, jotka ovat nyt valmiina kesänäyttelyn pystytystä varten. Järjestämme Iittalassa talkoita silloin kun säätiö tarvitsee Ystävien apua.

Nyt on säätiön juhlavuosi, 35 vuotta sitten alkoi naivistisen taiteen näyttelytoiminta Iittalassa. Syntyhistoria kannattaa lukea www.naivistit.fi/naivismi-iittalassa -sivuilta. Juhlikaamme yhdessä säätiön kanssa osallistumalla näyttelyihin, taiteilijatapaamisiin, talkoisiin ym.

Helmikuussa vuosikokous valitsi Ystävien hallituksen. Uusia jäseniä ovat Seppo Simola ja Päivi Tjukanov, mukavaa, että olette tässä ryhmässä. Varapuheenjohtajana toimii Juho Pirinen, sihteerinä Minna Leino, Anne Haapakoski aloittaa rahastonhoitajana, Tuula Haikkola, Maija Helén ja Seppo Simola jäseninä sekä Pirkko Pullinen-Valtonen ja Päivi Tjukanov varajäseninä. Hyvä, hauska ja keskusteleva ryhmä, joka etsii naivistisia näköaloja ja toimivia ratkaisuja käytännön asioihin.


Vuosikokouksessa Naivistien Ystävät ry:n kunniapuheenjohtajaksi nimettiin Birgit Viikari ja kunniajäseneksi Eila Surakka. Onnittelut Birgitille ja Eilalle ja sydämelliset kiitokset teille aktiivisesta toiminnasta Ystävien 10-vuotistaipaleella!
 

On jälleen jäsenmaksun aika. Vuosikokous päätti vuoden 2023 jäsenmaksuksi 25 euroa. Jäsenmaksu maksetaan tilille:
Naivistien Ystävät ry
FI71 5680 0020 5760 92 
25,00
Eräpäivä on 30.4.2023
Kirjoita Viesti -kohtaan oma nimesi ja jäsenmaksu 2023

Tulevia Ystävien tapahtumia Iittalassa:
- Kevätkekkerit lauantaina 13.5. klo 13–15, ennakkotutustuminen kesänäyttelyyn
- Kuvataidepäivän Etkot sunnuntaina 9.7. klo 13-16
- Marraskuulla pikkujoulut, tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin

Huom! Ystävien tuubihuiveja on vielä jäljellä 10 € / kpl, tilaukset rantilariitta@gmail.com tai 050 588 6832.

Kevätterveisin Naivistien Ystävät ry:n hallitus
Anne, Juho, Maija, Minna, Pirkko, Päivi, Seppo, Tuula ja Riitta