YSTÄVÄKIRJE 1-2016

18.2.2016

Hyvät naivistisen taiteen Ystävät! Kevät soittelee jo aurinkoisina päivinä tiaisten ja lokkienkin äänellä. Vaihteleva talvikausi on päättymässä ja katseen voi jo hyvillä mielin kääntää kohti lähestyvää kesää. 

28. Naivistit Iittalassa –suurnäyttely tunnelmoi tulevana kesänä teemalla VARPAAT VEDESSÄ
. Näyttelykokonaisuuden kuraattorina on toiminut nimekäs taidekriitikko jyväskyläläinen Hannu Castrén. Puukoulun saleihin ollaan tätä kirjoitettaessa luomassa aivan uutta, raikasta ilmettä. Taiteilijoita mukana on 41, osa tuttuja osa uusia mielenkiintoisia tekijöitä. Lisäksi esille tulee hämeenlinnalaisen taiteilijan AURA JYLHÄN retrospektiivinen kokonaisuus. 

Ystäväyhdistyksen vuosikokous järjestetään tiistaina 22.3.2016 klo 16:30 alkaen Iittalan Yhtenäiskoululla. Kokous valitsee uudet hallituksen jäsenet ja päättää mm. jäsenmaksusta. Jos haluat tulla mukaan hallituksen toimitaan, ilmoittaudu jäljempänä tulevaan sähköpostiosoitteeseen! Vuosikokouksen ohjelmassa on päätettävien asioiden lisäksi taiteilijan puheenvuoro. Tarkempi ohjelma tulee vuosikokouskutsun yhteydessä.

Uusi jäsensihteerimme Minna Arohonka järjestää parhaillaan osoiterekisteriämme. Ole hyvä ja toimita sekä sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi että postitusosoitteesi Minnalle minnaarohonka@gmail.com  Emme luovuta osoitetietoja eteenpäin! Uudet jäsenmaksutiedot toimitetaan kaikille rekisterissämme oleville pian vuosikokouksen jälkeen. YSTÄVÄT saavat luonnollisesti myös kutsun avajaisiin 13.5. ja lisäksi illan kutsuvierastilaisuuteen.

Talkoohenkisiä Ystäviä tarvitaan taas perinteisessä kutsukorttien postitusurakassa huhtikuun lopulla sekä apuna avajaisten teosmyynnissä edellisvuosien tapaan. Näistä molemmista tiedotamme lähempänä ajankohtaa tarkemmin.

Suomalaisesta naivismista on tulossa uusi kirja. Allekirjoittaneen kirjoittama Iittalan naivismin tarina – suuren yleisön suosikista salonkikelpoiseksi on samalla kertaa sekä opas naivistisen taiteen ihailijalle ja keräilijälle, että taiteilijoiden omaääninen kertomus tiestä Iittalassa kävijöiden rakastamaksi naivistiksi. Kirjaa varten on haastateltu 49 taiteilijaa ja siihen tulee noin 260 sivua tutkittua tietoa naivismista ja suomalaisista naivistitaiteilijoista Naivistit Iittalassa –säätiön toimintavuosilta 2009-2015. Kirjassa on taiteilijaelämänkertojen lisäksi runsaasti tietoa mm. kuva-analyysistä, suomalaisen naivismin kuvastoista ja teosten tekniikoista. Kirja julkistetaan avajaisissa 13.5., jolloin on myös oivallinen mahdollisuus kerätä siihen taiteilijoiden nimmareita!

Tapaamisiin Iittalassa, terveisin Irene Wai Lwin Moe, Ystäväyhdistyksen pj.

www.facebook.com/naivistit.iittalassa
https://twitter.com/Naivistit
https://instagram.com/naivistit.Iittalassa