YSTÄVÄKIRJE 5-2015

30.9.2015

NYT KUN KESÄ MENNYT ON…. 

Naivistit Iittalassa –säätiön 27. kesänäyttely SYDÄMENI LAULU – Naivistit Iittalassa 2015  oli jättimenestys. Reippaasti yli 18 000 kävijää ihaili Sibeliuksen juhlavuonna duurissa soivaa näyttelyä. Esillähän oli niin kotimainen tähtisolistien kaarti, kuin komeita aarioita Sloveniasta, Puolasta, Ranskasta ja Serbiasta.
 

Mestarin muistolle – Martti Innanen 1931-2014
Suomalaisen naivismin suurmies Martti Innanen sai myös Mestarin ihailijat liikkeelle.  Näyttelyssä oli esillä niin Martti Innasen ensimmäinen kuin viimeiseksi jäänytkin teos. Mieleen jäävästi ajankohtaista muotokuvaa taiteilija ei itse ehtinyt nähdä kehystettynä.

RETKI TAMPEREELLE 7.11.2015
Naivistien Ystävät ry järjestää omakustanteisen retken Tampereelle lauantaina 7.11. Vierailemme kolmen tamperelaistaiteilijan studioilla ja saamme näin kutkuttavan kurkistuksen siihen, MITEN NE TAITEILIJAT OIKEIN ELÄVÄT ARKEAAN. Vierailukohteitamme ovat taidemaalari Jeroma Tabell, kuvanveistäjä Christian Jütte ja taidegraafikko Maija Kanerva – siinä mukava kattaus taiteen eri tekniikoihin. Kokoonnumme Tampereen rautatieasemalla noin klo 10-10.30. Kun ilmoittaudut mukaan, kerro tuloaikasi, mikäli saavut julkisella kulkuvälineellä. Liikumme Tampereella BUSSILLA. Iltapäivällä nautimme lounaan paljon kiitosta keränneessä vietnamilaisessa ravintolassa Hoa Xuanissa, josta löytyy herkkuja jokaiselle ruokavaliolle. ILMOITTAUTUMINEN 26.10 MENNESSÄ naivistienystavat@gmail.com  Ilmoittautuneet saavat tarkemmat osoitteet ja aikataulut lähempänä retkeä.

Kysymyksiä retkestä puheenjohtajalle Irene.wailwinmoe@yahoo.com.sg tai 044 558 0204

JOULUTAPAHTUMA 2015 IITTALASSA
 Naivistit Iittalassa –säätiö ei tänä talvena järjestä naivistisen taiteen joulunäyttelyä. Sen sijaan säätiön edustaja Ulla Heinonen on luvannut herätellä puukoulun joulutunnelmaan. Suunnitteilla on lämminhenkinen tapahtuma puukoululle, idealla "Naivistinen joulukalenteri". Ulla kokoaa mukaan jouluhenkisiä yhdistyksiä ja yrittäjiä, jotka esittelevät  omaa toimintaansa ja pitää työpajoja Lasimäen joulunavauksessa. Kannattaa seurata säätiön kotisivuja www.naivistitiittalassa.fi ja www.facebook.com/naivistit.iittalassa


KESÄÄ 2016 ODOTELLESSA
Toukokuussa 2016 avautuva näyttely on jo 28. naivistikesä Iittalassa. Naivistit Iittalassa –säätiö on saanut kuraattoriksi todella nimekkään taidekriitikon, jyväskyläläisen Hannu Castrénin. Naivistien Ystävät ry on jälleen eturivissä kuulemassa uutisia näyttelyn rakentumista. Lupa on odottaa jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain sinistä…
 

Pidetään Ystävyyttä yllä!
 

 

Naivistien Ystävät ry:n hallitus ja Teidän
puheenjohtaja Irene   044-558 0204