Ystäväkirje 8.8.2015

9.8.2015

Aurinkoista kesäpäivää, hyvät Naivistien Ystävät!

 

Kesä on edennyt elokuulle sateen ja tuulen säestämässä  tahdissa Iittalan puukoululla. Naivistinäyttely on pelastanut monta lomapäivää ja sukulaisvierailua – tämäkin kokonaisuus on tuottanut hyvää mieltä Iittalan ystäville. Uusi tapahtuma Kesäyön taikaa 15.7. osoitti, että naivistinen taide saa liikkeelle lomalaisia läheltä ja kaukaa. Auringon hellimää iltaa vietti seurassamme noin 500 henkilöä.

 

Puolan Katowicessä kesällä järjestettyyn suureen kansainväliseen naivistisen taiteen näyttelyyn osallistui suuri joukko suomalaisia taiteilijoita. Olihan tämän 8. suurnäyttelyn teemanakin Skandinavia. Iittalassa on myynnissä näyttelyn englanninkielinen julkaisu hintaan 12 euroa.  Julkaisusta käy hyvin ilmi, että meidän Iittalamme kuuluu hyvinkin Euroopan naivistisen taiteen kärkikaartiin.
 

Vielä on kesää kuitenkin jäljellä. Lauantaina 22.8. jätetään neljättä kertaa Jäähyväiset kesälle. Puukoululla on silloin ohjelmaa koko perheelle. Nukketeatteri Sytkyt esittää klo 13 nukkenäytelmän Ruusunen. Ohjelmassa on myös kasvomaalausta ja dekkaripähkinöitä. Pihapiiristä löytyy kahvia ja ruokateltta.

 

Kesänäyttely Sydämeni laulu päättyy sunnuntaina 23.8. Ostettujen teosten nouto alkaa klo 15. Ostajat saavat tarkempaa tietoa tekstiviestinä näyttelykoordinaattori Kimmo Raidalta. Postitettavat taideteokset toimitetaan näyttelyn päättymisen jälkeen mahdollisimman pian.

 

Naivistien Ystävät ry järjestää syyskaudella retken Tampereelle, jossa pääseme tutustumaan naivistitaiteilijoiden koteihin ja työhuoneisiin. Aikataulu ja kohteet ilmoitetaan seuraavassa Ystäväkirjeessä, kun retken ohjelma varmistuu.

Naivistit Iittalassa –säätiö ei  tällä tietoa järjestä joulunäyttelyä Iittalassa. Ystäväyhdistyksen PIKKUJOULU vietetään siksi näyttelymatkalla Helsingissä. Tästäkin tapahtumasta tulee tarkempaa tietoa syksyllä. Sekä Tampereen että Helsingin matkat toteutetaan omakustannushintaan. Molemmilla retkillä on mahdollisuus tehdä joululahjahankintoja suoraan taiteilijoilta.

 

Naivistien Ystävät ry:n hallitus kiittää kaikkia Ystäviä tuesta ja kiinnostuksesta. Iittalan monet tapahtumat eivät olisi olleet mahdollisia ilman aktiivisten Ystävien apua kutsukorttien postitustalkoista avajaisiin, taidebingoon ja kahvilanpitoon. Olettehan saaneet tämän vuoden jäsenlahjan, Seija Levannon julisteen tai vaihtoehtoisen suosikkijulisteen kassalta? Jäsenlahjan saa näyttämällä jäsenkortin kassalla.

 

Pidetään yhteyttä sähköpostitse osoitteessa ystävät@naivistitiittalassa.fi

Tietoa Naivistit –säätiön tapahtumista voi kurkata myös www.naivistitiittalassa.fi ja  www.naivistitienystavat.fi sekä Facebookista osoitteesta www.facebook.com/naivistit.iittalassa
 

Parhain terveisin Ystäväyhdistyksen hallitus ja Irene