Ystäväkirje 4.7.2015

8.7.2015

Hyvät Naivistien Ystävät

Iittalan kesä on päässyt mukavaan vauhtiin. Kiitos kaikille Ystäville ja Ystävien ystäville, jotka ovat ahkerasti kasvattaneet kävijälukujamme. Eihän tämä tietysti mikään kilpailu ole, mutta…. kesätapahtumien kärkeen Naivistit Iittalassa tänäkin vuonna kirii!

Jäsenmaksunsa maksaneet ovat jo saaneet postissa värikkään, naivistitaiteilija Pirkko Pullinen-Valtosen Sergei Arhipovin maalauksen pohjalta suunnitteleman jäsenkortin. Jäsenkortilla olet aina kutsuvieraamme! Korttia vilauttamalla saat myös kassahenkilökunnaltamme kesän 2015 upean julisteen lahjaksi. Jos se jo sinulla sattuu olemaan, voit kysyä myös muita julistevaihtoehtoja.

KESÄILLAN TAIKAA IITTALASSA on uusi tapahtuma, joka valtaa sekä puukoulun salit ja pihapiirin,  että Lasimäen. Lauantaina 15.7. klo 17-22 ohjelmassa on monenlaista mukavaa:
17:00 alkaen pihakahvila, lastenkirjakirppis
18:00 näyttelyopastus kuraattorin – eli allekirjoittaneen – seurassa
19:00 taidehuutokauppa
20:00 taidebingo
21:00 musiikkia
Tervetuloa mukaan heinäkuun hämärtyvän illan tunnelmaan!

Muutama sana vielä kesänäyttelymme teemasta ja teoskokonaisuudesta. Kesän 2015 teema on valtakunnallisesti säveltäjämestari Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhla. Naivistit ovat mukana juhlatunnelmassa aivan omalla, hyväntahtoisella tavallaan. SYDÄMENI LAULU – Naivistit Iittalassa 2015 on tuonut Iittalaan runsaasti uusia taiteilijanimiä, jotka ovat löytäneet tiensä yleisön ja keräilijöiden sydämiin. Ripaus kansainvälistä taidetta ja supersuositut Tinga Tinga-teokset AulaGalleriassa uudistavat raikkaasti näyttelyä. Joulukuussa 2014 edesmenneen taiteilija Martti Innasen muistonäyttely tuo kaikkien aikojen naivistin tuotantoa esille kuuden vuosikymmenen ajalta. Monipuolinen Innanen määritteli taiteensa seuraavasti: ”Ainoita oikeita oppineita ovat itseoppineet, koska kaikki muut ovat opetettuja. Sama pätee myös musiikissa. Myös kirjoittamisessa – ei ketään voida kouluttaa kirjailijaksi.” Sen napakammin ei naivismia oikeastaan voi määritellä! Tervetuloa kesänäyttelyyn ihmettelemään ja ihastumaan joka kerran uudestaan.

Iittalassa 4.7.2015

puheenjohtaja Irene Wai Lwin Moe